VakantieZeeland.com
Top 10 meest geliefde plaatsen in Zeeland

Top 10 meest geliefde plaatsen in Zeeland

Waar op vakantie in Zeeland

Op zoek naar een vakantie in Zeeland, met of zonder kinderen, met een kleine of grote groep? Bekijk dan eens onze mooie vakantiehuizen in de verschillende plaatsen in Zeeland. Wij hebben een handig overzicht samengesteld met de top 10 meest geliefde bestemmingen in Zeeland. 

Meest populaire plaatsen

Dit zijn de meeste populaire plaatsen:

 1. Renesse
 2. Domburg
 3. Oostkapelle
 4. Burgh-Haamstede
 5. Zoutelande
 6. Vlissingen
 7. Vrouwenpolder
 8. Groede
 9. Koudekerke
 10. Sluis

Vakantiehuis in Zeeland huren

6 redenen om een vakantiehuis in Zeeland te huren:

 • De mooiste en schoonste stranden
 • De meeste zonuren
 • De zee is altijd dichtbij
 • Nationaal Park Oosterschelde
 • Waterontspanning en watersport
 • Eten uit de zee

1. Renesse 

Renesse heeft zich ontwikkeld als een echte badplaats. Het is een populaire vakantiebestemming wegens de stranden, terrassen, winkels en uitgaansmogelijkheden. Het is een toeristendorp voor familievakanties. Renesse heeft een zandstrand van 17 km lang en is gelegen naast de bossen van Westerschouwen. Je vindt er familiestranden, watersportstranden en natuurstranden. Heerlijk met de familie erop uit of watersportactiviteiten ondernemen. Je spot ook veel zeehonden voor de kust van Renesse. In het zomerseizoen worden er veel evenementen georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld de Fjoertoer, een avondwandeling over het strand en door de bossen. Wil je cultuur snuiven? Bezoek de Jacobuskerk of Slot Moermond, een kasteel met brede oprijlaan en mooie gracht uit de 13e eeuw. Wist je dat je prachtig op vakantie kan met je hond in Renesse?

2. Domburg

Domburg ligt aan de Walcherse kust en heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Voor een ontspannen vakantie biedt Domburg de ideale uitvalsbasis. Geniet van een heerlijke kuurtraditie en profteer van de schone zeelucht en de heilzame kracht van het zeewater. Domburg grenst aan een uniek bos met statige buitenplaatsen en schitterende tuinen, genaamd Manteling. De bomen hebben een typische vorm door de zeewind. Voor rust, stilte en ontspanning ben je bij Domburg aan het juiste adres. De combinatie van gezonde lucht, ontspannende activiteiten en vakantie zorgen voor nieuwe energie. Wist je dat Domburg prachtige vakantiehuizen heeft waar je comfortabel in kunt overnachten?

3. Oostkapelle

Oostkapelle is een echte trekpleister voor toeristen door zijn schone, brede stranden, duinen, natuurgebieden en karakteristieke dorpskern. Oostkapelle is een echte familiebadplaats. Op de stranden van Oostkapelle zijn diverse speeltoestellen voor kinderen aanwezig. Het dorp heeft een levendige kern. Oostkapelle en de omgeving bieden veel verschillende accommodaties, van vakantiehuizen tot familiecampings. Het dorp grenst aan twee schitterende natuurgebieden, De Manteling en Oranjezon. Vlakbij het dorp ligt kasteel Westhove, gedateerd uit de 12e eeuw. Het kasteel heeft een schitterende ligging, middenin het natuurgebied de Manteling. Ontdek ook de talloze evenementen in Oostkapelle en beleef een fijne vakantie. Wist je dat Oostkapelle hele mooie wellness vakantiehuizen heeft? 

4. Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede is een toeristendorp in de natuur. Het bestaat uit twee dorpen: Haamstede en Burgh. Haamstede staat bekend om zijn ruim 50 meter hoge vuurtoren, de Westerlichttoren. Het is een van de grootste vuurtorens van Nederland. Er is genoeg cultuur te ontdekken. Bezoek het kasteel Slot Haamstede, gedateerd uit de 13e eeuw. Maak een wandeling door de duingebieden de Zeepeduinen. Hier kom je een oude commandopost uit de Tweede Wereldoorlog tegen: de Walvisbunker. Voor onstpanning kun je terecht op de stranden van Westenschouwen. Kies uit familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden. Wist je dat je in Burgh-Haamstede heerlijk kunt ontspannen in een prachtige vakantiehuis met zwembad ?

5. Zoutelande

Samen met de stranden van Dishoek en Westkapelle worden de stranden van Zoutelande ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het is een echte familiebadplaats geworden. Het is een van de meest bezochte plaatsen aan de Zeeuwse kust. Zoutelande barst van de geschiedenis, cultuur en activiteiten. Bij de Zeeuwse duinen kun je perfect paravliegen. Bezoek de Catharinakerk uit de 13e eeuw of het Bunkermuseum Zoutelande. Neem deel aan de Kustmarathon Zeeland, een evenement dat het dorp op de kaart heeft gezet in de sportwereld. Veel fietsers en wandelaars vinden via de verschillende duinpaden hun weg naar Zoutelande. Het duindorp is een van de kustplaatsen met de meeste zonuren. Wist je dat Zoutelande echt een walhalla is voor je vakantie met kinderen?

6. Vlissingen

Vlissingen is een havenstad aan de Westerschelde en heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Aan de boulevard zitten verschillende leuke restaurants en terrassen waar je kunt uitkijken op de voorbij varende zeeschepen, een uniek uitzicht. Onderaan de boulevard kun je fietsen of wandelen op de glooiing. Een dagje uit met het gezin? Bezoek het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. De stad heeft veel kunst in openbare ruimte en 300 monumenten. Neem de kunstroute en laat je leiden langs verschillende kunstwerken. Wist je dat je in Vlissingen kunt slapen in een watertoren?

7. Vrouwenpolder

Vrouwenpolder ligt tussen de Noordzee en het Veerse Meer en grenst aan natuurpark Oranjezon. Ook Vrouwenpolder heeft zich tot een echt toeristendorp ontwikkeld. Watersporters, badgasten en de Zeeuwen zelf komen graag op de brede stranden bij Vrouwenpolder. Kom vliegeren, kitesurfen of duiken op de prachtige duiklocaties. Bezoek onder andere de subtropische tuin Fort den Haak en het duingebied Oranjezon. Kom naar de toeristische markt in de zomermaanden en geniet van de muziek, markt en feestjes. Wist je dat je in Vrouwenpolder kunt overnachten in sfeervolle bungalows?

8. Groede

Groede is een artistiek dorp waar de kunst centraal staat. De Grote Kerk is het middelpunt van Groede. Hier worden kerkdiensten maar ook niet-godsdienstige culturele evenementen gehouden. Je vindt hier schilderachtige gevels en huizen in Vlaamse stijl. Groede ligt vlak aan zee en aan een duingebied met wandelpaden, een trekvlot, een vlonderpad en stapstenen om het water over te steken. In alle seizoenen is het strand van Groede mooi en vindt je er paviljoens in de duinen. Bezoek het Groede Festival, een jaarlijks evenement met muziek, dans en theater. Wist je dat je in Groede in prachtige appartementen kunt verblijven?

9. Koudekerke

Koudekerke is een typisch kerkringdorp. De kerk staat centraal in het dorp en de straten liggen er in een ring omheen. Je vindt hier veel geschiedenis en cultuur, zoals de Michaëlskerk en de vele bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Koudekerke ligt middenin akkers en weilanden. Wil je heerlijk ontspannen op het strand? Kom naar het strand bij Dishoek. Deze ligt direct aan de voet van de duinen. Maak kennis met het eiland per fiets of te voet en geniet van het uitzicht, de natuur en cultuur. Met een groep op vakantie? Wist je dat je in Koudekerke kunt verblijven in gezellige groepsaccommodaties?

10. Sluis

Sluis staat bekend om het belfort en het grote winkelaanbod. Een Vlaamse klokkentoren staat in Sluis, het enige Nederlandse stadhuis met een belfort. Het is een interactief museum voor jong en oud. Bezoekers vinden hier veel geschiedenis en cultuur, zoals de vestingwallen en oude stadspoorten. Bezoek in de zomer de gezellige avondmarkten in Sluis. Geniet van het straattheater, livemuziek en entertainment. Verplaats je naar het terras onder een genot van een drankje en geniet van de bandjes en de gezelligheid. Wil je met gezelschap op vakantie die minder begaanbaar is? Dat is mogelijk! Wist je dat Sluis geweldige vakantiehuizen heeft voor mindervaliden?