VakantieZeeland.com
Festival Vakantie Zeeland

Festivals in Zeeland

 • Accommodaties dichtbij de festivals
 • Voordelig naar Zeeland
 • Ruim aanbod vakantiehuizen

Festivals in Zeeland

Ben jij een echte festival liefhebber? Dan is het zeker een goed idee een weekje vakantie of weekend weg naar Zeeland te boeken! Van mei tot en met september kun je de vele Zeeuwse festivals afgaan. De bekendste festivals zijn Concert at Sea en City of Dance festival. Maar het zijn niet alleen muziekfestivals in Zeeland, er zijn ook festivals die draaien om cultuur, kunst of culinaire gerechten. Wanneer je een festival bezoekt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dan biedt het ruime aanbod vakantiehuizen van Vakantie Zeeland de uitkomst. Wij hebben voor jou de top 8 zomerse festivals in Zeeland op een rijte gezet. Zo kun je jouw bezoek aan een festival combineren met een verblijf in een accommodatie in Zeeland. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van een heerlijk weekend of weekje weg.

1) Klomppop

 • 24 t/m 26 mei 2024

Tijdens het Klomppop festival in Zuid-Beveland geniet je drie dagen lang van pop, rock en hiphop muziek. Iedere dag van dit driedaagse festival wordt de bezoekers iets anders geboden. Op vrijdag wordt een podium geboden aan muzikale talenten middels de talentencompetitie Spectra. Op zaterdag geniet je van diverse muziekstijlen die de verschillende artiesten ten gehore brengen. Het programma op zondag is gericht op families. Het straattheater en verschillende coverbandjes zullen jong en oud vermaken en vormen een fijne afsluiting van het driedaagse festival Klomppop. Het festivalterrein van Klomppop bevindt zich in Ovezande en wordt gehouden op 24, 25 en 26 mei. 

Wil je graag drie dagen lang genieten van Klomppop? Boek dan een vakantiehuisje bij Vakantie Zeeland dicht bij het festival. Kies bijvoorbeeld voor een huisje in Heinkenszand (7 km), Borselle (8 km), Goes (13 km) of Vlissingen (25 km). Ook in Ovezande zelf hebben wij een luxe 10 persoons vakantiehuis. Geniet van een heerlijk weekendje weg of weekje vakantie in Zeeland!

2) Vestrock

 • 31 mei t/m 1 juni 2024

Het weekend na Klomppop staat Vestrock op het festivalprogramma in Zeeland. Dit kleinschalige en intieme festival vindt plaats in Hulst. Het festival Vestrock staat daarmee gepland in het hemelvaartweekend en vormt een uitstekend uitje tijdens dit heerlijk lange weekend weg naar zee. Het programma van de vrijdag en zaterdag van Vestrock richt zich op jongeren en volwassenen. Op zondag vindt Vestrock Junior plaats, het familieprogramma van het festival. 

Maak het jezelf gemakkelijk en huur een comfortabel chalet, vakantiehuis of appartement dichtbij festival Vestrock in Hulst. Wanneer je kiest voor een accommodatie in Graauw (10 min) of Ossenisse (16 min rijden) ben je in mum van tijd bij dit gezellige festival. Uiteraard kun je ook in één van de andere plaatsen verblijven in Zeeuws-Vlaanderen. Vanuit hier kun tijdens je vakantie ook één van de Belgische steden Brugge, Gent of Antwerpen bezoeken. 

3) Foodfestival Cuisine Machine

 • 21 t/m 23 Juni 2024

Bij het Foodfestival Cuisine Machine kun je zoals de naam al weergeeft genieten van culinaire gerechten. In de machinefabriek in Vlissingen staan verschillende foodtrucks die allerlei gerechten en drankjes serveren. Laat je van 7 t/m 10 juni 2019 verrassen door dit foodfestival in Vlissingen. Hoewel dit festival draait om culinaire hoogstandjes ontbreekt ook zeker de muziek niet. Geniet in deze ongedwongen sfeer van een gezellige tijd samen met jouw gezin of vriendengroep.

Foodfestival Cuisine Machine valt in het Pinksterweekend, en is daarmee een ideaal moment voor een lang weekend weg. Zowel in Vlissingen als in de omliggende dorpen vind je geschikte en comfortabele accommodaties. Reserveer bijvoorbeeld een huisje in Koudekerke (6 km), Biggekerke (10km) of Zoutelande (12 km) allen op korte afstand van het festival.

 

4) Festival De Veste

 • 21 t/m 23 juni 2024

Ook dit festival valt niet direct in de categorie muziek. In de groene omgeving van park de Oostwal in Goes draait het vooral om kunst en cultuur bij Festival De Veste. Zo hebben kinderen kunstwerken gemaakt, kun je workshops volgen of shoppen in de pop-up lifestylemarkt. Dit alles onder begeleiding van muziek en het genot van verschillende hapjes en drankjes. De route in het park zal je leiden langs de diverse activiteiten en kraampjes

Bezoek van 21 t/m 23 juni 2019 Festival De Veste en combineer je bezoek met een vakantie of weekendje Zeeland. Goes ligt op het schiereiland Zuid-Beveland, hier vind je verschillende comfortabele vakantiehuizen. Naast een bezoekje aan het festival is het bezoeken van het strand of één van de vele bezienswaardigheden ook een goed idee tijdens jouw vakantie in Zeeland

5) Concert at Sea

 • 27 t/m 28 juni 2024

Concert at Sea is misschien wel het bekendste festival van de provincie Zeeland. De prachtige locatie van het festival, op twee landtongen van de Brouwersdam, brengt je gelijk in zomerse sferen. Bekende Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, BLOF, Golden Earring en Douwe Bob treden op. Maar tijdens Concert at Sea kun je ook genieten van zwoele zomerhits van de spaanse zanger Alvaro Soler. 

De festivallocatie, de Brouwersdam, is de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Om extra lang te kunnen genieten van Concert at Sea huur je een heerlijk vakantiehuisje in Zeeland. Op korte afstand van het festivalterrein liggen de plaatsen Renesse (11 min), Burgh-Haamstede (15 min), Kerkwerve (16 min) Brouwershaven (17 min) en Zonnemaire (20 min). 

6) Festival Onderstroom

 • 9 t/m 11 juli 2024

De zomervakantie begint gelijk goed! Tijdens festival Onderstroom geniet je drie dagen lang van het beste straattheater dat Zeeland te bieden heeft. Van 5 t/m 7 juli bezoek je in Vlissingen Festival Onderstroom. Dit festival is een echt familieuitje, waar jong en oud zich vermaken met straattheater en ook zelf actief bezig kunnen zijn. Vier de vakantie in Zeeland en combineer dit met een bezoek aan Festival Onderstroom. In Vlissingen vind je verschillende luxe en comfortabele vakantiehuizen, ideaal voor een vakantie aan zee. 

7) City of Dance Festival

 • 19 t/m 21 juli 2024

Dit zomerse festival kun je samen met al je vrienden of familieleden bezoeken. Of de een nu houdt van hiphop, de ander van latin en weer iemand anders van house, bij City of Dance vind je al deze en nog meer verschillende muziekstijlen om heerlijk op te dansen en los te gaan. Door deze uitgebreide line up met vele (inter)nationale artiesten kan iedereen genieten van dit Middelburgse festival. Het City of Dance festival trekt bezoekers uit de gehele Benelux en is een waar feestje.

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg ligt op het eiland Walcheren. Hier vind je vele chalets, vakantiehuizen, appartementen en stacaravans voor jouw gezin of vriendengroep. Vier een weekje vakantie in aan zee, of een extra zomers weekend weg in combinatie met het festival City of Dance. Vanuit je vakantiehuisje kun je tevens vele andere uitjes plannen. Bezoek de kust en het strand of natuurgebied De Manteling en beleef een ontspannen verblijf in Zeeland!

8) Jazz by the Sea

 • 19 t/m 22 september 2024

Jazz by the Sea; een heerlijk nazomers festival in Zeeland. Van 18 t/m 22 september geniet je van vrolijke jazz deuntjes op dit gratis festival. In de oudste badplaats van Zeeland, Domburg treden maar liefst 50 verschillende jazz artiesten op. Ook tijdens de 29e editie wordt je meegesleept door de prachtige jazz klanken, probeer dan maar eens stil te staan. Jazz by the Sea is een groot feest voor jong en oud!

Om extra lang te kunnen genieten van Jazz by the Sea kun je een vakantiehuisje boeken in Walcheren. Daarbij kun je kiezen voor een accommodatie in Domburg zelf, of voor één van de steden op korte afstand van het festivalterrein waaronder; Aagterkerke (2 km), Oostkapelle (4,5 km), Westkapelle (7 km) en Zoutelande (8 km). Naast het bezoeken van het festival is het ook heerlijk om een strandwandeling te maken langs de lange Walcherense kust, of om een van de watersporten uit te proberen. Kom genieten in Zeeland!

Overzicht alle zomerse festivals in Zeeland:

 • 24 t/m 26 mei 2024: Klomppop
 • 31 mei t/m 2 juni 2024: Vestrock
 • 7 t/m 10 juni 2024: Cuisine Machine Foodfestival
 • 21 t/m 23 juni 2024: Festival De Veste
 • 27 t/m 29 juni 2024: Concert at Sea
 • 5 t/m 7 juli 2024: Festival Onderstroom
 • 19 t/m 21 juli 2024: City of Dance
 • 18 t/m 22 september 2024: Jazz by the Sea