Home
Vakantiehuizen op het eiland Walcheren

Vakantie in Walcheren Zeeland?

Vakantiehuizen Walcheren

  • Vakantiehuizen in Walcheren
  • Nabij natuurgebied De Manteling
  • Prachtige stranden

Op zoek naar een vakantiehuis op Walcheren?

Boek uw vakantie op vakantiezeeland.com

Walcheren kent 115.000 inwoners en ligt deels aan de Noordzee en Westerschelde. De stranden bieden uitzicht op zeeschepen die vlak langs de kust varen en behoren tot de schoonste van Nederland. Natuurgebied De Manteling van Walcheren bestaat uit bossen, duinen, statige lanen en klassieke buitenplaatsen. Van de 17e tot 19e eeuw woonde de Middelburgse elite hier in de zomer. Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust en absoluut een bezoek waard tijdens een vakantie in Walcheren!

Vakantiehuizen in Walcheren

Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 
 

Dorpen en steden

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, ligt op Walcheren. De bestuursstad ligt centraal op het eiland. Vlakbij ligt de stad Vlissingen, met de boulevard langs de Westerschelde. Op de rede van Vlissingen komen de schepen zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken vanaf je vakantiehuis in Walcheren. Kustplaats Domburg was altijd al een geliefde plek bij badgasten. Ook trok de plek begin 20e eeuw veel kunstenaars aan. Zij kwamen er speciaal voor het ‘Zeeuwse Licht’. Ook deze steden op Walcheren zijn een bezoek waard: 

Vakantiehuizen in Walcheren

Wanneer u op zoek bent naar een vakantiehuis in Walcheren dan bent u bij ons aan het juiste adres. De vakantiehuizen in Walcheren bevinden zich namelijk verspreid over het schiereiland en bieden een ideale uitvalsbasis. Vanaf uw vakantiehuis heeft u diverse mogelijkheden op Walcheren te ontdekken, ook te voet of per fiets. Maak een keuze uit het aanbod recreatiewoningen en genieten van een heerlijke vakantie in Walcheren!

Geschiedenis Walcheren

Walcheren is een schiereiland sinds eind 19e eeuw toen de Sloedam werd aangelegd en de spoorlijn van Zuid-Beveland werd doorgetrokken naar Vlissingen. 
In de Tweede Wereldoorlog veranderde Walcheren in een grote vesting omdat de Duitse bezetter een grote aanval op het eiland verwachtte. Er werden ongeveer 200 bunkers gebouwd. Met name bij de Sloedam werd heftig gevochten en vielen vele slachtoffers. Een groot deel van Walcheren werd in 1944 door de geallieerden onder water gezet om de positie van de bezetter te verzwakken. Uiteindelijk werd Walcheren op 8 november 1944 bevrijd.

Voordelen VakantieZeeland.com

  • Ruim 15 jaar ervaring in de branche
  • Boek gemakkelijk en snel online
  • Veilig online betalen met o.a. Ideal
  • Objecten van particuliere eigenaren
  • Laagste prijzen en beste deals
  • Persoonlijk advies op maat
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.