Tholen

Provinciedeel

Het eiland Tholen kent prachtige natuurgebieden, historische bezienswaardigheden en natuurlijke de binnenstad van Tholen. Tholen is de plek waar je ultieme rust en natuur vindt. De eilanden zijn omringd door het Krammer, de Krabbenkreek en de Oosterschelde. 

Ontdek de omgeving van Tholen

De natuur en omgeving verken je het best op de fiets of wandelend. Vooral de zuidkant van het eiland is na de watersnoodramp van 1953 ‘op de schop gegaan'. Het poldergebied aan de noordkant van het eiland is kleinschaliger. Er zijn hier meer dijken met populieren, iepen en wilgen. De buitendijkse slikken en schorren zijn pleisterplaatsen voor watervogels zoals meerkoeten, eenden en steltlopers. De dorpen Sint-Maartensdijk en Scherpenisse hebben van oudsher een band met de Oranje’s.

Vakantiehuis in Tholen huren

Huur een vakantiehuis en ontdek het historische centrum van Tholen of verblijf in de duinen aan Zee, het aanbod van Vakantie Zeeland is zeer ruim en divers. Op vakantie naar Tholen met uw hond? Ook daarvoor bieden we diverse mogelijkheden. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen en ga er heerlijk op uit in Tholen!

Vakantiehuizen in Tholen